Učitavam... Molim sačekajte...

Za NOVOSTI sa
ovog sajta


O nama

Preduzeće EURO GUM je jedno od najstarijih privatnih proizvodnih preduzeća u Crnoj Gori. Počelo je sa radom 1993. godine proizvodnjom gaznih djelova za cipele od gumenih smjesa. Vremenom je mala zanatska radionica prelazila na kupovanje alata iz dijela auto industrije, te počinjala sa prvim proizvodima iz iste branše.
Širenje tržišta uslovilo je bavku alatnih mašina i sam pristup izradi alata po svim fabričkim normama, od visoko legiranih čelika.
Danas raspolažemo sa 11, kako alatnih, tako proizvodnih mašina različite namjene i gabarita. Izradili smo i nabavili preko tri stotine i pedeset alata iz obimne lepeze potreba za gumenotehničkom robom, počev od auto djelova, obućarskog materijala, gumica za zaptivanje butan flaša, radili nalivanje točkova mašinama za rad u otežanim uslovima, izrađivali specijalne gumene dihtunge na bazi silikonskih guma za potrebe vinarskih podruma, itd.
Krajem 2002. godine, osvajanje tržišta kvalitetom, poslovnošću, tačnošću, uslovilo je potrebu za otvaranjem maloprodajnog objekta AUTO DJELOVA na Cetinju, koji raspolaže sa preko 10 000 artikala: auto kozmetike, auto ulja, auto djelova, auto guma, najrenomiranijih evropskih brendova.
Sredinom 2007. godine preduzeće počinje sa uvozom i distribucijom francuskog motornog ulja ELF, jednog od najkvalitetnijih proizvođača na evropskom tržištu. Koristeći našu već formiranu bogatu veleprodajnu mrežu i nudeći naše proizvode, uključujući i motorno ulje ELF, koje već počinje bivati i naš zaštitni znak, analiziramo crnogorsko tržište stavljajući akcenat na njegove potrebe. Ostvareni rezultati su najbolja preporuka, te 2011. godine, od francuske korporacije TOTAL dobijamo zvanično predstavništo za motorno ulje ELF, potpisujući ugovor o zastupništvu za Crnu Goru.
Prosirenje na segment električnih auto dijelova dolazi kroz poslovno-tehničku saradnju sa jednim od najvećih dilera pomenute robe u Srbiji, DOO AUTOSTARTOM. Takođe, preduzeće dobija eksluzivno zastupništvo svjetskog priznatog brenda MOBILETRON za Crnu Goru pa DOO EUROGUM u ovom trenutku predstavlja najvećeg uvoznika auto električnih djelova u Crnoj Gori.
Početkom 2011. godine se odlučujemo na korak otvaranja sopstvene radio stanice, posebno potaknuti činjenicom da je te godine ugašen jedini cetinjski medij, najstarija radio stanica i javni servis u Crnoj Gori, radio Cetinje. Tako je nastao radio Star FM, po mnogočemu najnaprednija radio stanica u Crnoj Gori. Posjeduje izuzetnu pokrivenost na FM talasima, kako na području Podgorice, tako i na Cetinju, kao i izuzetno Internet rješenje. Prvi u Crnoj Gori a među prvima u regionu, Star FM lansira svoje Google Android i Facebook aplikacije.
Daljim unapređenjima programa, povećanjem radijske ponude i načina komunikacije sa slušaocima, Star FM ima za cilj da postane vodeća radio stanica u Crnoj Gori, što će bez sumnje i biti ostvareno.